At tage et års-tid på en sprog efterskole er min allerbedste belsutning i mit liv indtil videre.

For rigtig mange år siden, dengang da jeg var en bitte pige spenderede jeg to semestre på en sprog efterskole. Hvilket helt bestemt er et ophold, jeg jævnligt tænker tilbage på med glæde. Jeg vendte hjem med flere oplevelser, store som små, og mange nye venner. Dén sprog efterskole, jeg boede på, var en Cambridge engelsk efterskole, det forårsagede, at min sprog efterskole tilbød en meget kvalificeret engelsk-undervisning. Det efterskole engelsk, jeg blev mester i, har banet vejen for det højtprofilerede job, jeg har nu. Jeg jobber i disse tider som sprogforsker, & har ergo haft meget glæde af at spendere et år på en Cambridge engelsk efterskole. Dén efterskole engelsk undervisning vi fik, var af den beste kvalitet. Vores sprog efterskole havde nogle ovenud erfarne efterskolelærere hos sig, og det bedste af det hele var, at de ydermere også var gode til at formidle. Jeg har førhen haft lærere, der ik var skarpe formidlere, og dét gjorde, og stadig gør, en fantastisk forskel for min lærings-procent!

Da jeg tog beslutningen vedr. at hellige mig et år på en sprog efterskole, var jeg slet ikke 100 % bevidst om, hvorhenne min allerstørste passion lå. Dén Cambridge engelsk efterskole jeg tilbragte et år på er den allervigtigste årsag til, at jeg blev opslugt af det engelske sprog. At spendere et år på en sprog efterskole igangsatte min interesse for sproget, & en optagethed af at forstå, hvor enorm en betydning, det har for menneskers dagligliv, at vi er i stand til at kommunikere gennem sprog. En kolossal del af menneskers sociale interaktion er fuldstændig afhængig af evnerne til at kommunikere – både gennem sprog og kropssprog. Mit mindeværdige ophold på en Cambridge sprog efterskole forberedte mig på at studere sprog på Aarhus Universitet. Hvilket lykkeligvis har resulteret i, at jeg kan overleve gennem min passion for sprog og kultur. Hvis I selv, eller kender til nogen, som elsker sprog, vil jeg klart sige god for et ophold på en sprog efterskole. Jeg har i hvert fald aldrig nogensinde fortrudt mit år på efterskole, & egentlig har jeg bestemt heller ik hørt om nogen folk, der har fortrudt et år på sprog efterkole.