Findes der nogle i vores kulturkreds, som ved noget om trapezplader…

Det er tydeligt i min hukommelse, at dengang da jeg var en lille bitte pige slæbte min onkel mig hyppigt med til de såkaldte byggemarkeder, hvor de tilbød eksempelvis et innovativt pergo gulv og et termotag (traekoeb24.dk/catalog/termotag.php), eller de brugbare plushegn, som usandsynligt mange mennesker synes er herlige, eller et specielt slags huntonit gulv, og trapezplader (traekoeb24.dk/catalog/trapezplader.php). Han værdsatte at bruge mange eftermiddage i disse byggemarkeder. Jeg til gengæld, kunne foreslå enormt mange andre ture, jeg langt hellere brændte for. Men trods alt havde jeg brug for at spendere tid sammen med ham. Vi satte pris på at behandle alt fra politik til kærlighed, & dét elskede jeg meget. Den rare mand jeg kendte var en ihærdig handymand, og han kunne lide at udvide sin vidensbank, og være på udkig efter et nyt slags pergo gulv eller et termotag til vores terrasse, eller også var han opslugt af et plus hegn (traekoeb24.dk/catalog/plus-hegn.php) til gårhaven, eller undersøgte markedet for trapezplader, samtidig med han også lige udforskede holdbarheden på brune huntonit planker.

Jeg brugte en overdrevent stor del af min barndomsår sammen med ham i de nye byggemarkeder. & derfor er disse eftermiddage dét, jeg mindes tydeligst fra min tid som lille rolling. Jeg har længere tid tænkt på, hvad det skyldtes, at han ej fik et arbejde inden for hans interessefelt. Han kunne for eksempel have taget sig sammen til at åbne sin egen butik med salg af eksempelvis et moderne pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit træ gulve, eller trapezplader. Men det skal siges han var stærkt optaget af sit job i DSB, samtidig med at han prioriterede alle sine hjemlige sysler. Jeg er fuldt bevidst om, at han sansede en uovertruffen lykke, når han syslede med disse gør-det-selv projekter. Han var en skøn mand, og af den grund havde vi også alle disse mange dejlige stunder. Det til trods for, at jeg ik interesserede mig for eksempelvis en ny slags pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit gulvplader eller trapezplader. Jeg kørte med ham til alle de der storcentre, & lyttede til ham fortælle røverhistorier fra sin ungdom, fordi jeg var fascineret af ham.