Gummi har som materiale temmelig mange muligheder for benyttelse: Gummistropper, gummiplader samt gummimåtter

På trods af, at det ikke rigtigt er en kendsgerning, som mennesker jævnligt går og bruger specielt meget tankevirksomhed på, så påvirker en ting så umiddelbart ubetydelig som gummi reelt utroligt meget i hverdagen i vore dages tidsalder. Folk gør ganske enkelt brug af en hel del hverdagsting, som er lavet af gummi – deriblandt fx gummistropper, kantlister, gummiplader, svampegummi + gummimåtter – uden større overvejelser. Ting som feks svampegummi, gummiplader og en gasfjeder er måske noget, som knap så mange bruger, men som fortsat er relevante for vores hverdag.

Som følge deraf er gummien et virkelig anvendeligt & reelt helt livsnødvendigt stof. Ud af hvilket råmateriale ville man alternativt producere en gasfjeder? Og på hvilken måde skulle vi kunne fremstille gummiplader, gummimåtter og ikke mindst gummistropper, hvis ik materialet gummi fandtes for os?

Blandt gummiens hovedsagelige fordele er da også gummis store praktiskhed. Materialet kan jo være både fleksibelt + ufleksibelt og kan af den årsag benyttes til talrige varierende genstande. Gummistropper er fx fleksible, hvorfor de bør laves af gummi, som er blødt. Kantlister og gummiplader er imidlertid lavet af ufleksibelt gummi, som ej kan holde til at blive bøjet og strækket.

Hvis du fremover kommer forbi hvad enten gummimåtter el. svampegummi, kunne du måske skænke det en tanke, at et meget betragteligt udpluk af genstandene, som man bruger på daglig basis, reelt er lavet af en hård eller blød variant af gummi, omend det nu er de færreste, som bemærker at det er sådan. Men denne uvidenhed er ikke længere gældende for dig.