Hvis du føler dig i tvivl om hvad du har lyst til at lave bagefter 10. klasse, så prøv en efterskole personlig udvikling

Uden at besidde nogen anelse om, hvor henne de hører til, og hvad for noget de har mulighed for at beskæftige sig med næste år, færdiggør en masse unge 9. klasse. En gang i mellem virker teenagerne heller ej tilstrækkeligt modne til at begynde med gymnasiet, hvor tingene altså kræver en tand mere vilje. At tilmelde de unge til en efterskole rejsearrangør [www.kongenshusefterskole.dk/linjefag/europarejsen], så de bliver i stand til at vænne sig til større ansvar og mulighed for at finde sig selv, kan i dette tilfælde synes bedst. At en efterskole personlig udvikling [www.kongenshusefterskole.dk/linjefag/valgfag] bliver et ophold, hvor man får mulighed for at danne kammeratskaber, der holder længe, plus at man vil få mulighed for at udforske emner, der ej kan findes andre steder, er de fleste klar over.

Dersom du f.eks. virker ganske passioneret omkring at udtænke rejser & planlægge lege, vil du for eksempel forsøge med en efterskole rejsearrangør. Eller idet du ønsker at fremme dine franskevner og blive ekspert i den franske civilisation, er en efterskole fransk [www.kongenshusefterskole.dk/linjefag/fransk] lige en ting for dine behov. Et fastlagt skema med motion, nyttig frokost samt gode venskaber, kan du dertil ende med. Der er ikke nogen, som får dig til at stå op hver morgen eller sørger for, at du ikke kommer sent til timerne – den slags kommer til at være din opgave, så det virker samtidig af stor betydning, at du bliver klar til voksenlivet. Udforske dine bedste interesser ved hjælp af engagerede undervisere, danne stærke venskaber og udvikle dig til en mere moden og selvstændig person, bør du hermed – simpelthen bør en efterskole fransk være det første step mod fremtiden.