Jeg elsker kostumer – godt der snart er hawaiifest

Mine veninder og jeg elsker at klæde os ud. Det er som om, at jeg har endnu mere selvtillid, når jeg iklæder mig et kostume (http://dramashop.dk/category/kostumer-til-udklaedning-parykker-tilbehoer-39/) og pludselig bliver pirat, zoombie eller den gode eller onde fe. Jeg har vidst arvet glæden for kostumer fra mine forældre. Min far er vores alle sammens julemand med skag og det hele. Og min mor arbejder som pædagog og har ofte et sjovere kostume end børnehavebørnene, når der er fastelavn på hendes arbejde.

Da jeg var lille var jeg altid klædt ud til fastelavn og dengang jeg var 7 år, gik jeg rundt i bare tæer og min prinsessekjole hele til jeg ikke kunne passe kjolen mere. I dag opsøger jeg hver eneste mulighed og springer i kostumer til julehygge, tyrolerfest, halloweenfester, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må få mig nogle børn, så jeg har flere lejligheder for at tage til endnu flere udklædningsfester.

Skal det være hurtigt og nemt går vi på internettet og investerer i hele kostumer, og det kan faktisk være billigere end at finde tøj i HM. Andre gange bruger jeg kun penge på en paryk eller accessory (åååh staveplade) og opsnuser så det øvrige i mine egne ting eller hos genbrugsbutikken. Jeg var engang udklædt som pirat med min lillesøsters spraglede tørklæde, en hvid gammel herreskjorte fra genbrugsbutikken, mine sorte bukser, en flaske rom fra barskabet, min mors støvler – og så en sørøverpistol fra en kostume butik.

Næste fest bliver med Mad Men 1950-er tema. Jeg mangler kun parykken til at dække over mit ikke særlig 50’er agtige hår. Kostume? Dét har jeg skam allerede styr på.